Αφισοκόλληση το πάσχα 2016

Στις 25 Απριλίου 2016 εν μέσω της βάρβαρης και αναχρονιστικής παράδοσης του πάσχα αποφασίσαμε να προβάλλουμε την ωμή πραγματικότητα γύρω από αυτό το έθιμο. Γράψαμε το πρώτο μας κείμενο/αφίσα, το εκτυπώσαμε και βγήκαμε στους κεντρικούς δρόμους του Περάματος (Ειρήνης, Δημοκρατίας, Ηπείρου και στην περιοχή της Πρόνοιας) και κάναμε την πρώτη μας αφισοκόλληση.

photo_2016-06-17_15-39-18 photo_2016-06-17_15-39-13 IMG_20160426_145930


ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ/ΑΦΙΣΑ

IMG_0939

Στην εικόνα βλέπουμε ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, να έχουν ακινητοποιήσει και σκοτώσει ένα κατσίκι, με σκοπό να καταναλώσουν το κρέας του στην συνέχεια. Δείχνουν ανέμελοι, χαρούμενοι και “φυσιολογικοί” άνθρωποι.

 

Τώρα στη θέση του κατσικιού φαντάσου πως βρίσκεται ένας σκύλος ή μία γάτα. Μετά από το αρχικό ΣΟΚ που θα πάθαινες στην θέαση μίας τέτοιας εικόνας, θα ακολουθούσε η οργή μέσα σου, ενώ παράλληλα θα διώκονταν από τον νόμο οι βασανιστές και δολοφόνοι του ζώου.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο γίνεται αυτή η διάκριση μεταξύ κάποιων ειδών ζώων;

Αν νομίζεις πως ο λόγος αφορά την δυνατότητα ή μη κατανάλωσης του κρέατος τους από τον άνθρωπο, τότε μάθε πως άλλοι πολιτισμοί τρώνε σκύλους χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αν νομίζεις πως ο λόγος είναι το επίπεδο ευφυΐας του ζώου, τότε μάθε πως το γουρούνι που με τόση ευκολία τρώγεται στην Ελλάδα και αλλού έχει υψηλότερο δείκτη IQ από τον σκύλο που τον θεωρούμε φίλο μας.

Μα τότε γιατί υπάρχει αυτή η διάκριση; Την απάντηση θα την βρεις μόλις μάθεις για τον σπισισμό. Πρόκειται για την τάση να διαχωρίζεις με αυθαίρετο τρόπο τα είδη των ζώων δίνοντας διαφορετικά δικαιώματα στο καθένα, χωρίς να μπορείς ηθικά και λογικά να δικαιολογήσεις μία τέτοια στάση. Είναι όπως ο ρατσισμός που διαχωρίζει τους ανθρώπους σε ράτσες και αμφισβητεί την ίση αξία των ανθρώπων, ενώ δεν μπορεί να τεκμηριώσει επιστημονικά αυτή τη διαφοροποίηση.

Αν απορρίπτεις τον ρατσισμό, τότε γιατί να αποδέχεσαι τον σπισισμό;

ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΝΟ
ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ
ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ

Επίσης…

  • όλα τα ζώα τρώγονται, όπως και ο άνθρωπος.
  • υπάρχουν άνθρωποι ΑΜΕΑ με χαμηλό δείκτη IQ, παρόμοιο με αυτό των ζώων.

Θα ήταν αυτά κριτήρια για την ηθικοποίηση της ανθρωποφαγίας;

Μπορείς να ζήσεις χωρίς να τρως πτώματα. Θα συνεχίσεις στην αχρείαστη βία;

Αμφισβήτησε, κρίνε και απόρριψε παραδόσεις βίας, παραλογισμού και αδικίας, όπως αυτές του πάσχα και γενικότερα της κρεατοφαγίας. GO VEGAN!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *